Case Sanne en Eric.

Sanne en Eric: “Acht jaar geleden leerden we elkaar kennen op de Universiteit, waar we allebei geneeskunde studeerden. De eerste drie jaar van onze relatie woonden we alle twee nog los van elkaar in een studentenhuis. Toen we waren afgestudeerd en beiden vrijwel direct een goede baan vonden, gingen we samenwonen. We voelden ons de koning te rijk in ons huurappartementje met balkon…”

“Gaandeweg merkten we echter dat we een beetje uit ons huisje begonnen te groeien. Het viel ons steeds zwaarder dat we geen tuin hadden om lekker in te zitten en ’s avonds te barbecuen. We vonden het ook zonde dat we elke maand huur betaalden, maar dat het huis nooit van ons zou worden. Omdat we allebei een prima salaris hebben, besloten we ongeveer een half jaar geleden op zoek te gaan naar een passend koophuis. Dat bleek niet zo makkelijk.

Sommige huizen die we zagen, waren geweldig van buiten, maar een bouwval van binnen of juist andersom. Soms was de prijs gewoon ver boven ons budget of stond een prachtig huis in een ongezellige wijk. Maar vorige maand viel alles op zijn plek. We vonden ons absolute droomhuis: een jaren dertig hoekwoning in het hart van onze woonplaats. De buurt is gezellig en het huis is precies wat we zoeken. Het heeft een ruime woonkamer, een nieuwe keuken en drie slaapkamers, wat heel fijn is, aangezien we over niet al te lange tijd aan kinderen willen beginnen. Ook zit er een tuin bij. Eindelijk kunnen we dus lekker zonnen en barbecuen in onze eigen achtertuin!

De vraag waar we nu mee zitten, is: welke hypotheek moeten we nemen? We zijn daar niet zo in thuis. Moeten we gaan voor een aflossingsvrije hypotheek? Of betekent dit dat we later, als we met pensioen gaan, nog steeds aan het betalen zijn, in plaats van te genieten van een hypotheekvrij huis? Dat is nog ver weg, maar we denken er toch al aan.”