Case Simone.

Simone: “Vijf jaar geleden vroeg mijn werkgever of ik er iets voor zou voelen om te worden gedetacheerd in Miami. Zeker wel! Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in reizen en in andere culturen, dus het leek me geweldig om voor langere tijd in een ander land te wonen. Ik was single, dus thuis overleggen, hoefde niet. Niet veel later zat ik in Florida!”

“Het bedrijf had een geweldig appartement voor me geregeld met uitzicht over de stad. De baan beviel prima en binnen een mum van tijd had ik een leuke groep vrienden om me heen verzameld. Bijna elk weekend maakte ik tripjes en zo heb ik Amerika goed leren kennen. Al snel voelde ik me thuis in het land van de onbegrensde mogelijkheden met zijn vriendelijke inwoners en fijne lifestyle.

Dat is nog steeds zo, en daarom viel het nieuws dat mijn werkgever haar VS-activiteiten gaat verkopen, me rauw op het dak. Mijn werkgever heeft me een functie aangeboden in Nederland. Maar omdat ik hier de laatste jaren zo’n fijn bestaan heb opgebouwd, moet ik er eerlijk gezegd niet aan denken om terug te keren naar mijn vaderland. 
Zeker niet nu ik sinds kort verliefd ben op een Amerikaanse man. Kortom: ik wil hier blijven. Ik heb er veel over nagedacht en besloten dat ik ontslag neem bij mijn werkgever en op zoek ga naar een baan bij een andere multinational hier in Miami. Ik denk dat het geen al te groot probleem hoeft te zijn, maar ik ben wel benieuwd wat het betekent voor mijn pensioen als ik voorlopig in het buitenland blijf en voor een niet-Nederlands bedrijf werk.”