ProfielBeleggen

Zwitserleven ProfielBeleggen geeft werkgevers en werknemers beleggen zonder omkijken. ProfielBeleggen bestaat uit vijf lifecycles, van voorzichtig tot offensief. Zwitserleven verzorgt de samenstelling van de beleggingen van de pensioengelden. Dit gebeurt op basis van het zogenaamd 'lifecycle model'.

De werknemer heeft bij ProfielBeleggen het gemak van een automatische lifecycle met de mogelijkheid de lifecycle beter af te stemmen op een persoonlijk beleggerprofiel. Het verschil met HorizonBeleggen is dat wij het beleggerprofiel vaststellen aan de hand van de ingevulde vragenlijst. Vandaar de naam ProfielBeleggen. Het profiel bepaalt welke lifecycle het beste bij uw werknemer past.

ProfielBeleggen.

close

Uw werknemer bepaalt het profiel, Zwitserleven belegt

Afhankelijk van het profiel verschilt de samenstelling en de afbouw van het risico van de beleggingen. Ook het beleggerprofiel is van belang. Blijkt uit het beleggerprofiel dat de werknemer meer risico kan en wil nemen? Dan wordt er meer risico genomen in de beleggingen. Zwitserleven verzorgt het aanpassen van de beleggingen, maar is niet verantwoordelijk voor de opbrengst van de beleggingen en of dit voldoende pensioen oplevert. Ook is de werknemer zelf verantwoordelijk of het beleggerprofiel nog past bij het persoonlijke beleggerprofiel.

Hoe kan een werknemer zich voorbereiden op een variabele uitkering?

Een belangrijk keuzemoment ligt 15 jaar vóór de pensioenrichtdatum. Wij vragen uw werknemer of hij de mix van zijn beleggingen wil voorbereiden op een variabele uitkering. Dat kan voor de hele beleggingswaarde, of voor een deel ervan.

Via zijn persoonlijke website vult de werknemer een vragenlijst in. Uit deze vragenlijst blijkt hoeveel risico hij bereid is te nemen en wat hij belangrijk vindt voor zijn pensioen. En welk keuze bij hem past.

De werknemer is verantwoordelijk voor de uitkomst van de vragenlijst en beslist zelf of hij volgens het bijbehorende profiel wil gaan beleggen. De mix van de beleggingen in dit profiel sluit zo goed mogelijk aan bij zijn keuzes. Waarbij met een individuele mix van beleggingen de risico's van beleggen tot de pensioendatum in meer of mindere mate wordt afgebouwd.

Lees meer over voorbereiden op een variabele uitkering.

close
close