ProfielBeleggen.

Click here for English

Zwitserleven ProfielBeleggen geeft werkgevers en werknemers beleggen zonder omkijken. ProfielBeleggen bestaat uit vijf lifecycles, van voorzichtig tot offensief. Zwitserleven verzorgt de samenstelling van de beleggingen van de pensioengelden. Dit gebeurt op basis van het zogenaamd 'lifecycle model'.

U heeft bij ProfielBeleggen het gemak van een automatische lifecycle met de mogelijkheid de lifecycle beter af te stemmen op een persoonlijk beleggerprofiel. Het verschil met HorizonBeleggen is dat wij het beleggerprofiel vaststellen aan de hand van de ingevulde vragenlijst. Vandaar de naam ProfielBeleggen. Het profiel bepaalt welke lifecycle het beste bij u past.

ProfielBeleggen.

close

U bepaalt het profiel, Zwitserleven belegt

Afhankelijk van het profiel verschilt de samenstelling en de afbouw van het risico van de beleggingen. Ook het beleggerprofiel is van belang. Blijkt uit het beleggerprofiel dat de u meer risico kunt en wilt nemen? Dan wordt er meer risico genomen in de beleggingen. Zwitserleven verzorgt het aanpassen van de beleggingen, maar is niet verantwoordelijk voor de opbrengst van de beleggingen en of dit voldoende pensioen oplevert. Ook bent u zelf verantwoordelijk of het beleggerprofiel nog past bij het persoonlijke beleggerprofiel. Wilt u gebruikmaken van ProfielBeleggen? Vul dan het profiel via MijnZwitserleven in.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een variabele uitkering?

Een belangrijk keuzemoment ligt 15 jaar vóór de pensioenrichtdatum. Wij vragen u of u de mix van uw beleggingen wilt voorbereiden op een variabele uitkering. Dat kan voor de hele beleggingswaarde, of voor een deel ervan.

Via uw persoonlijke website vult u een vragenlijst in. Uit deze vragenlijst blijkt hoeveel risico u bereid bent te nemen en wat u belangrijk vindt voor uw pensioen. En welk keuze bij u past.

U bent verantwoordelijk voor de uitkomst van de vragenlijst en beslist zelf of u volgens het bijbehorende profiel wilt gaan beleggen. De mix van de beleggingen in dit profiel sluit zo goed mogelijk aan bij uw keuzes. Waarbij met een individuele mix van beleggingen de risico's van beleggen tot de pensioendatum in meer of mindere mate wordt afgebouwd.

Lees meer over voorbereiden op een variabele uitkering.

close
close