Veelgestelde vragen.

Waarom doet Zwitserleven dit onderzoek?

Om onze producten goed af te stemmen op onze klanten, doen we periodiek onderzoek. Bijvoorbeeld naar hoe onze klanten aankijken tegen risico bij beleggingen. In de beleggingsportefeuille streven we naar een beleggingsrisico waarbij onze deelnemers een pensioen opbouwen tegen een passend risico en dat zoveel mogelijk past bij hun doelstellingen. Met de uitkomsten van het onderzoek houden we vervolgens rekening in de beleggingsportefeuille. Hiermee geven we invulling aan onze wettelijke plicht om ervoor te zorgen dat het beleggingsbeleid zoveel mogelijk is afgestemd op de deelnemers. Omdat u deelneemt aan een pensioenregeling van Zwitserleven bent u benaderd.

De inlogcode werkt niet. Wat moet ik doen?

Bij het kopiëren van de code uit de e-mail kan er een spatie mee zijn gekopieerd. Probeert u het in dat geval nog eens. Uw inlogcode bestaat alleen uit cijfers.

Ik kan tweemaal met het wachtwoord inloggen. Klopt dat wel?

Ja, dat klopt. Zo komt u als u eerst een kijkje neemt en later pas de vragenlijst invult, toch nog in de vragenlijst. We nemen bij de uitkomsten maar een van de ingevulde vragenlijsten mee, mocht u er meerdere invullen.

Ik kom niet in het onderzoek. Wat moet ik nu doen?

Bekijk eerst of u de juiste link naar het onderzoek heeft gebruikt. Het kan dat de veiligheidsinstellingen van uw computer of tablet zo zijn ingesteld dat u de webpagina niet kunt bezoeken. Misschien lukt dit wel op een andere computer of tablet. De website voldoet aan alle veiligheidsprotocollen. Krijgt u een melding of u de website eenmalig wilt toestaan, dan kan dit zonder gevaar.

Kan ik de vragenlijst per post ontvangen?

Omdat u vervolgvragen krijgt op basis van uw eerdere antwoorden, is het niet mogelijk om het onderzoek op papier te doen.

Wat doet Zwitserleven met de uitkomsten van het onderzoek?

De uitkomsten geven een beeld van de mate waarin deelnemers risico willen en kunnen lopen in hun beleggingen. Deze uitkomsten vergelijken we met het risico van de beleggingsportefeuille. We houden daarbij rekening met verschil in leeftijden. De uitkomsten van het onderzoek kunnen aanleiding zijn om onze beleggingsportefeuille aan te passen.

Wie voert het onderzoek uit?

Adviesbureau Sprenkels & Verschuren (S&V) voert in onze opdracht het onderzoek uit. We doen het onderzoek niet zelf, omdat hiervoor specialistische kennis en software nodig is. S&V heeft veel ervaring met dit soort onderzoeken.

Is het onderzoek anoniem?

Ja, het onderzoek is anoniem. De uitkomsten worden anoniem verwerkt en er is geen link tussen uw gegevens en de uitkomsten. Het adviesbureau S&V gebruikt een online enquêtetool van Question Pro. S&V verwerkt uw antwoorden volledig anoniem en alleen voor dit onderzoek. Nadat de onderzoeksresultaten zijn verwerkt, vernietigt S&V alle gegevens die ze uit het onderzoek hebben gekregen. Wilt u kans maken op een van de bonnen van bol.com, dan vragen we u uw e-mailadres achter te laten en akkoord te gaan met het verstrekken van uw e-mailadres aan S&V. S&V geeft uw e-mailadres vervolgens door aan ons, zodat we de bonnen kunnen verloten. Zowel wij als S&V vernietigen uw e-mailadres na de verloting.

Heeft u nog vragen?

Hopelijk hebben we u meer duidelijkheid kunnen geven over het onderzoek. Heeft u toch nog vragen of opmerkingen, dan helpen we u graag. Voor openingstijden en telefoonnummers kunt u terecht op onze contactpagina.

We bedanken u alvast voor uw deelname.