nieuwZ.

Welke keuzes heb ik als ik met pensioen ga?

Zwitserleven. 04 februari 2016

Er zijn 8 momenten waarop het verstandig is na te denken over het toekomstig inkomen. Een belangrijk moment  is het moment waarop u bijna met pensioen gaat. Welke keuzes heeft u dan?

Heeft u een pensioenregeling op basis van beleggingen of komt er een geldbedrag op de pensioendatum vrij, dan heeft u een aantal keuzes over uw pensioen. Het is goed om een aantal jaar voordat u met pensioen gaat deze keuzes te bekijken. De keuzes hebben betrekking op de pensioendatum en de hoogte van uw pensioen. In de animatie hieronder leggen we in het kort de keuzes uit. Of bekijk de linkjes voor meer gedetailleerde informatie.

Ik ga met pensioen.

close

Blijf op de hoogte van het laatste nieuwZ!

Meld u nu aan en ontvang nieuwe berichten direct in uw mailbox.

Reacties

Uw reactie

Oude reacties.

Martha Brouwer - 622 dagen geleden

Wanneer wordt het pensioen overzicht bijgewerkt. Er staat dat ik pensioen ontvang, terwijl ik niets ontvang omdat ik dat weer een jaar heb uitgesteld.

Saskia Brands - 622 dagen geleden

Beste mevrouw Brouwer,

Bedankt voor uw reactie. Uit uw bericht begrijp ik helaas niet welk pensioenoverzicht u precies bedoelt. Is dat www.mijnpensioenoverzicht.nl of een papieren overzicht?

Gaat het om de gegevens op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl? Dan moet u er rekening mee houden dat deze de stand van zaken weergeeft per 31-12-2014. Mogelijk was uw uitstel toen nog niet bekend of nog niet verwerkt, waardoor deze ook (nog) niet als zodanig wordt weergegeven.

Gaat het om een papieren overzicht? Dan is het raadzaam ons uw persoonlijke gegevens te mailen. Dat kunt u doen door een bericht te sturen naar webcare@zwitserleven.nl. Dan ga ik voor u na wat er aan de hand is.

Met vriendelijke groet,

Redactie nieuwZ.

Recente nieuwZ artikelen.