Duurzaam van binnen en buiten.

Wij willen een positieve impact hebben op de wereld waarin wij leven. Met onze producten en diensten, onze bedrijfsvoering en onze beleggingen. Daarom hebben wij verantwoord ondernemen breed verankerd in onze organisatie. Dat betekent dat we een verantwoord Financieel Beleid, P&O beleid en Facilitair beleid hebben. Natuurlijk naast ons verantwoorde merkspecifieke beleid richting klanten, ons merk en verantwoord beleggen.    

Zwitserleven, verantwoord van binnen en van buiten  

Bij de bouw van ons kantoorpand in 1997 stond duurzaamheid al centraal. Pi de Bruijn, onder meer ontwerper van de nieuwbouw aan de Tweede Kamer en coördinator van Amsterdamse Zuidas, maakte voor dit aansprekende gebouw de tekeningen. Zo heeft het gebouw een geavanceerde koel- en verwarmingssysteem. Dit milieuvriendelijke systeem bewaakt ons woon- en leefklimaat permanent en bestaat uit een innovatieve energieopslag in de bodem en een warmtewisselaar.

Dankzij de toepassing van deze duurzame technologie besparen we 55 procent op ons gas en 13 procent op onze elektriciteit. Belangrijker nog is de besparing van het milieu doordat we maar liefst 41% minder CO2 en 30% minder zuurequivalenten voortbrengen.

Ook bij de aanpassingen die we laatst hebben gedaan, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo hergebruikten we 90% van het bestaande meubilair, leggen we duurzame vloerbedekking deels van gerecycled materiaal en moet veel groen bijdragen aan een prettig binnenklimaat.