Verantwoord rendement.

Zwitserleven zorgt er actief voor dat uw pensioengeld niet wordt belegd in ondernemingen die een negatieve invloed hebben op mens en milieu. Dat doen we door alléén te beleggen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstest op basis van zogenaamde ‘environmental, social en governance’ (ESG) criteria.  We beleggen voor uw pensioenregeling, maar we doen dit ook met het oog op een beter toekomstperspectief voor mens en milieu.

Zwitserleven meest duurzame verzekeraar 
Zwitserleven is sinds 2012 vijf keer op rij uitgeroepen tot de meest verantwoorde belegger onder verzekeraars. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). In het onderzoek zijn 30 verzekeringsmaatschappijen onderzocht. Zwitserleven neemt hierin de eerste plaats in. ACTIAM is als vermogensbeheerder actief betrokken bij het gevoerde beleggingsbeleid van Zwitserleven.

Keurmerk transparantie 
Vanwege onze transparantie en ons verantwoord beleggingsbeleid mag Zwitserleven het keurmerk van Eurosif voeren. Het doel van Eurosif is om de financiële sector bewust te maken van de noodzaak om duurzaam te ondernemen. Zwitserleven is de eerste pensioenverzekeraar van Nederland die heeft voldaan aan de strenge eisen van Eurosif – en die dit keurmerk voor haar gehele fondsenlijn mag voeren.