Zwitserleven Aandelenfonds.

Wilt u verantwoord beleggen in Europese ondernemingen? Dat kan met het Zwitserleven Europees Aandelenfonds. Met dit fonds profiteert u van de ontwikkelingen in de Europese economie.

Waarin belegt dit fonds?

  • Aandelen van beursgenoteerde ondernemingen in lidstaten van de Europese Unie, Noorwegen en Zwitserland.

Wat is het beleggingsdoel?

Het beleggingsdoel is om binnen een vastgesteld risicokader, een rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan dat van de benchmark.

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt actief. Dit betekent dat de fondsmanager probeert om de beste aandelen te selecteren om daarmee een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Hoe verantwoord belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde ‘environmental, social en governance (ESG) criteria. Als onetisch gedrag is aangetoond, beleggen we simpelweg niet in dat bedrijf. Daarnaast stimuleren we bedrijven waarin we wel beleggen om etische keuzes te maken. Dat doen we door middel van engagement. Door in gesprek te gaan met deze bedrijven en door ons stemrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen te gebruiken. 

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Service fee, deze wordt verrekend in het beleggingsfonds. De verwachte service fee van het Zwitserleven Europees Aandelenfonds is 0,04% per jaar.
  • Fondskosten die betaald worden in de polis. Voor het Zwitserleven Exclusief Pensioen, Nu Pensioen en Nu PensioenRekening zijn deze 0,4% per jaar. Informatie over fondskosten vindt u in uw startbrief en uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De opslag is 0,325% en de afslag  0,125%.

Vanwege onze transparantie en maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid mag Zwitserleven het keurmerk van Eurosif voeren. 

Heeft u vragen?

Bel ons op 020 - 347 88 94, of stuur een e-mail naar de manager van dit fonds. 

Zwitserleven Aandelenfonds is een subfonds van Zwitserleven Beleggingsfondsen. De beheerder van Zwitserleven Aandelenfonds is ACTIAM. Zwitserleven Aandelenfonds en ACTIAM zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit subfonds is een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar via zwitserleven.nl. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.