Zwitserleven introduceert overlijdensrisicoverzekering particuliere markt.

Assortiment voor particuliere markt breidt uit

Particulieren kunnen vanaf vandaag ook voor een overlijdensrisicoverzekering terecht bij Zwitserleven. De overlijdensrisicoverzekering wint in Nederland aan populariteit, zo blijkt uit onderzoek van Zwitserleven en GFK onder 295 respondenten. Ruim 66% sluit een overlijdensrisicoverzekering af bij het beëindigen van een relatie. De verzekering is een belangrijke uitbreiding in het particuliere segment en kan zowel online als via een adviseur afgesloten worden.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdingsrisicoverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden van een partner zolang de verzekering loopt. Nabestaanden kunnen hiermee het wegvallen van een inkomen tijdelijk opvangen. De verzekering van Zwitserleven heeft de kenmerken van een standaard overlijdensrisicodekking, maar is wel op een aantal vlakken afgeslankt. Zo is verpanding, het overdragen van de verzekering aan iemand, niet mogelijk. Ook zijn de keuzemogelijkheden: kinderdekking, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en koopsom achterwege gelaten. Bij het afsluiten van de verzekering bij Zwitserleven wordt eenmalig €95 in rekening gebracht. Wanneer de verzekering wordt afgesloten bij een onafhankelijk adviseur betaalt men advieskosten aan de adviseur.

Over Zwitserleven

Zwitserleven waakt over het pensioengeld van 765.000 mensen en zet haar kennis en kunde in voor een verantwoorde toekomst van haar klanten en toekomstige klanten. Zwitserleven kijkt met positieve blik vooruit, zodat haar klanten in staat worden gesteld om van later te genieten. Vooruitdenken heeft Zwitserleven sinds 1901 gemaakt tot de financiële dienstverlener voor later. Zwitserleven is gevestigd in Amstelveen, waar ruim 600 medewerkers dagelijks in de weer zijn om klanten Het Zwitserleven Gevoel te geven. Zwitserleven is onderdeel van VIVAT Verzekeringen, een innovatieve dienstverlener op het gebied van verzekeren en vermogensbeheer.