PensioenMomentje in het teken van trouwen en scheiden.

Amstelveen, 25 september 2017 - Om mensen met algemene vragen over pensioen tegemoet te komen, organiseert Zwitserleven het maandelijkse 'PensioenMomentje'. De experts van Zwitserleven staan geïnteresseerden op het hoofdkantoor in Amstelveen dan gratis te woord. Deze maand wordt o.a. het thema 'trouwen en scheiden' behandeld. Zwitserleven wil mensen graag bewust maken van de gevolgen van trouwen en/of scheiden voor hun pensioen.

Trouwen

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: "Trouwen is veelal een hele mooie en bijzondere ervaring in iemands leven. Elk huwelijk kent echter ook z'n zakelijke kant. Zo hebben de huwelijkse voorwaarden ook gevolgen voor het pensioen. Heeft je partner recht op een ANW-uitkering (Algemene nabestaandenwet) van de overheid als je overlijdt? En hoe is het pensioen van je werkgever geregeld? En ook omgekeerd: wat is er geregeld als je partner overlijdt? Vergeet ook niet door te geven aan je werkgever en pensioenuitvoerder dat je een partner hebt. "

Scheiden

Visser: "Het beëindigen van een relatie is altijd een moeilijke periode. Naast het verwerken van veel emoties, moet er bij een echtscheiding van alles geregeld worden. Ook je pensioen. De verdeling van pensioen is wettelijk geregeld, daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen het partnerpensioen en het ouderdomspensioen. Volgens de pensioenwet heeft de ex-partner recht op het partnerpensioen dat voor én tijdens de huwelijkse periode is opgebouwd. De verdeling van het ouderdomspensioen is geregeld in de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding. Jij en je partner hebben over en weer recht op de helft van het ouderdomspensioen dat er tijdens het huwelijk is opgebouwd. De wet staat toe dat jezelf afwijkende afspraken maakt, bijvoorbeeld door af te zien van elkaars rechten. Leg deze afwijkingen wel altijd goed vast."

Acht bepalende momenten

Zwitserleven wil mensen helpen om aan een financieel onbezorgde toekomst te werken. Wat veel mensen niet weten is dat er in een mensenleven acht beslissende momenten zijn die een grote invloed hebben op het inkomen voor later; eerste baan, nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, eigen bedrijf, trouwen, scheiden, overlijden en met pensioen gaan. Op zulke momenten is het verstandig om na te denken over later. Veel mensen laten dit achterwege en zijn daardoor onvoldoende voorbereid op hun financiële toekomst. Zwitserleven wil mensen helpen om meer inzicht te krijgen in hun toekomstige financiële situatie.

PensioenMomentje

Op zwitserleven.nl wordt het belang van deze acht momenten in heldere animaties toegelicht. Maar voor wie nog verdere vragen heeft organiseert Zwitserleven het 'PensioenMomentje'. Op elke eerste maandag van de maand opent het hoofdkantoor in Amstelveen haar deuren. Wij openen onze deuren voor iedereen, die meer wil weten over pensioen. Of je nu bij ons verzekerd bent of niet. Dit past bij ons streven om alle Nederlanders een actueel inzicht te bieden in hun pensioen. In ongeveer 30 minuten krijgt men antwoord op persoonlijke pensioenvragen of lopen we samen door het PensioenInzicht. Belangrijk om te weten; we geven informatie, geen advies. Voor advies verwijzen wij door naar de onafhankelijke adviseur. Inschrijven voor het PensioenMomentje kan via: www.zwitserleven.nl/pensioenmomentje.

Over Zwitserleven

Zwitserleven is al meer dan 100 jaar de verzekeraar voor inkomen, nu en later. Als gespecialiseerde pensioenverzekeraar biedt Zwitserleven haar klanten een gevarieerd pakket diensten en producten. We willen mensen helpen hun financiële toekomst vorm te geven; een gevoel van onbezorgd genieten. Beter bekend als "Het Zwitserleven Gevoel". Zwitserleven belegt zoveel mogelijk in duurzame fondsen met oog voor mens en milieu. We zijn er dan ook trots op dat Zwitserleven al 5keer op rij is uitgeroepen tot de verzekeraar die het meest verantwoord belegt.