Duurzaamheid.

We willen allemaal genoeg geld hebben om later van te leven. In een wereld die op de pensioendatum nog mooi en de moeite waard is. Als koploper in de markt van verantwoord beleggen maakt Zwitserleven het verschil met de premies die onze klanten ons toevertrouwen. Ontdek hoe we dat doen.

Actueel.

Zwitserleven Vastgoed­fonds aangescherpt

De financiƫle sector is cruciaal bij de realisatie van het Akkoord van Parijs. Onlangs heeft Zwitserleven hiervoor weer stappen gezet in de vastgoed.

Puur voor Later

Voor ons is het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld.
Verantwoord ondernemen is dan ook breed verankerd in onze organisatie.

Duurzaamheidscore beleggings­fondsen

Omdat we open en transparant zijn over ons beleggingsbeleid staan nu ook de ESG-scores, CO2-uitstoot en watergebruik van onze beleggingsfondsen op onze fondsenpagina.

Hoe werken we aan een betere wereld?

Als actief aandeelhouder creƫren we impact door gedragsverandering te stimuleren. Daartoe zetten we een mix van middelen in:

Positieve selectie

We selecteren beleggingen die bijdragen aan een leefbare wereld, zoals beleggingen in wind- en zonne-energie. 

ESG-integratie

We sturen onze aandelen- en obligatieportefeuilles op een zo groot mogelijke positieve impact.

Uitsluitingen

Bedrijven die niet kunnen of willen bijdragen aan een toekomst met duurzame energie, houden we niet langer in portefeuille.

Engagement

We moedigen bedrijven waarin we beleggen aan om broeikasgassen aan te pakken.

close

Verantwoord beleggingsbeleid

Onze klanten vertrouwen ons iedere maand pensioenpremie toe. Die premies beleggen we in bedrijven die verantwoord te werk gaan. Wij geloven dat zulke bedrijven beter zijn voorbereid op de toekomst en dus meer rendement opleveren.

Dennis van der Putten van ACTIAM, het bedrijf dat voor Zwitserleven belegt, vertelt er meer over in de video. "Ik zie de toekomst voor verantwoord beleggen zonnig in." 

VBDO award

Awards ACTIAM.

Onze beleggingen worden uitgevoerd door vermogensbeheerder ACTIAM. Zij beleggen al meer dan 25 jaar in duurzame fondsen en hebben als doel bij te dragen aan een leefbare wereld. ACTIAM is beloond met de Cash Fund Award, de Lipper Award en de Climate Award voor inspanningen voor het Klimaatakkoord van Parijs.