Zzp en overlijdensrisicoverzekering.

Zzp en overlijdensrisicoverzekering.

Nederland telt ruim een miljoen zzp'ers. Uit onderzoek blijkt dat zij nauwelijks pensioen opbouwen. Vier van de tien leggen zelfs geen cent opzij voor later. En bijna 50% twijfelt of zij straks wel kunnen rondkomen. Bent u zo'n Zelfstandige Zonder Pensioen? Wilt u inkomen regelen voor uw oude dag? Of misschien nog wel belangrijker: voor uw nabestaanden? Een van de pensioenroutes is om een overlijdensrisicoverzekering te sluiten.

Sluit een overlijdensrisicoverzekering

Een goed pensioen is belangrijk voor later, als u stopt met werken. Maar het is ook onmisbaar voor nu, als financieel vangnet voor uw nabestaanden wanneer u overlijdt. Heeft u een partner en/of kinderen? Wilt u dat zij genoeg inkomsten hebben om op de huidige voet door te leven als u er niet meer bent? Dan kunt u een overlijdensrisicoverzekering sluiten.

De premie voor zo'n verzekering is niet fiscaal aftrekbaar. Daar staat tegenover dat het verzekerd kapitaal belastingvrij wordt uitgekeerd. Premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. Deze extra voorziening voor uw nabestaanden hoeft dus niet veel te kosten.