Erik Beckers

Investeer in de oude dag door bijscholing

Niet iedereen heeft uit zichzelf interesse in pensioen, Erik Beckers wél. Samen met een collega schreef hij Pensioen voor Dummies. Hij investeert onder andere in de oude dag door een cursus fictie schrijven te volgen. Hoe dat iets te maken heeft met zijn pensioen leest u hier.

"Als ik aan mijn eigen pensioen denk, denk ik aan Barcelona. Lekker eten en drinken op een terras in de zon. Maar het tafeltje is niet helemaal leeg. Daar staat ook een laptop op. Het lijkt me vreemd ineens een complete streep door mijn werkende leven te trekken. Ik zou wel door willen werken, zij het op een rustiger tempo. Volgens mij wordt dat telkens meer de norm. Mensen blijven ook na pensioen bezig met werk. Niet uit noodzaak, maar uit passie."

Niet-materieel investeren

"Ik zit nu in mijn veertiger jaren. Ik heb pensioen opgebouwd, geïnvesteerd in stenen en heb een beleggersrekening. Maar ook op niet-materiële wijze zijn er investeringsmogelijkheden in de oude dag. Door te kiezen voor bij- of omscholing. Dat is geen directe investering in pensioen, maar kan vaardigheden geven die helpen bij het vergaren van extra inkomen tijdens AOW. Zelf heb ik een cursus fictie schrijven gevolgd. Dat is iets wat ik tijdens mijn pensioen kan doen, waar ik naar uit kijk en waar ik eventueel nog een extra zakcentje mee kan verdienen."

 "Mensen blijven vaker werken na pensioen, niet uit noodzaak maar uit passie."

- Erik Beckers

Shoprecht

"Ongeveer een half jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd is het goed te kijken of je shoprecht hebt. Het shoprecht geeft je de kans verschillende aanbieders te vergelijken: wie biedt voor jouw pensioenkapitaal het hoogste pensioeninkomen? De kosten en tarieven verschillen namelijk nogal per pensioenuitvoerder. Heel makkelijk gezegd: wie zorgt voor zoveel mogelijk aan maandelijkse stortingen op je rekening."

Meer mogelijk dan je denkt

"Mensen kiezen vaak niet en tekenen dan voor standaard keuzes die pensioenuitvoerders voor hen maken en zijn zich niet bewust van de mogelijkheden. Een ander voorbeeld: Je kunt ervoor kiezen in het begin van je pensioen een hoger bedrag uitgekeerd te krijgen wat als je ouder wordt lager wordt. Dat past meestal beter bij je wensen, want je uitgaven nemen op latere leeftijd vaak af."

Pensioen kopen

Pensioen kopen

Gaat u bijna met pensioen? Bereken uw inkomen voor later en vraag het direct aan.

Klimaatverandering een gezicht geven

Klimaatverandering een gezicht geven

Met haar unieke expedities naar o.a. de Noord- en Zuidpool zag Bernice Notenboom met eigen ogen de gevolgen van klimaatverandering. Dit inspireert haar anderen aan te zetten om in actie te komen voor het klimaat.

Mijn Zwitserleven Gevoel

Mijn Zwitserleven Gevoel

Chris Zegers leeft voor onderweg zijn en niet weten wat er komt en staat open voor het onbekende. Dat lijkt haaks te staan op het regelen van een financiële toekomst, maar hij ziet dit anders: 'Inzicht in je toekomst geeft vrijheid.'