Update.

Het vierde jaar achtereen nummer één in verantwoord beleggen.

Zwitserleven. 30 november 2015

Zwitserleven is voor de vierde keer op rij als verzekeraar de meest verantwoorde belegger van ons land. Dat blijkt uit onderzoek dat de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) heeft gedaan voor haar jaarlijkse Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland. 

Achtergrond van de score

Zwitserleven verdient deze toppositie vanwege het heldere beleid dat goed is doorgevoerd in alle beleggingscategorieën én in de organisatie. Bovendien communiceren we er open en transparant over, bijvoorbeeld op de website. Dat geldt ook voor de andere goed scorende partijen. Hierover is VBDO erg te spreken. Daar staat echter tegenover dat een aantal vooral kleinere verzekeraars het afgelopen jaar geen enkele vooruitgang hebben geboekt. Hierover is VBDO beduidend minder te spreken in haar persbericht. 

‘Goed dat onze blijvende inzet beloond wordt’

Georgette Fijneman (Directie Zwitserleven): “Dit is natuurlijk geweldig nieuws waar ik heel trots op ben. Verantwoord beleggen is heel belangrijk voor Zwitserleven. En we zien ook dat steeds meer klanten en adviseurs kiezen voor ons vanwege ons verantwoorde beleggingsbeleid. Want  ‘later’ betekent niet alleen een financieel goede oude dag voor onze klanten, we voelen ons ook verantwoordelijk voor de wereld waarin wij allemaal leven. Op die wereld willen we positieve impact hebben met ons verantwoorde beleggingsbeleid. Het is goed om te zien dat onze blijvende en steeds verder gaande inzet op het gebied van verantwoord beleggen wordt beloond door VBDO.” 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Lees dan het persbericht van VBDO.  

Blijf op de hoogte met Update.

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief. U ontvangt elk nieuw artikel direct in uw e-mail.

Reacties

Uw reactie

Lees ook