Sprekers

Maarten Bouwhuis

 

Maarten Bouwhuis is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Daarnaast is hij presentator bij BNR Nieuwsradio. Maarten onderscheidt zich door zijn bevlogenheid, inhoudelijke scherpte en kwinkslag op het juiste moment. Sinds 2007 is Maarten verbonden aan BNR Nieuwsradio. Hij presenteert BNR Opvolgers en BNR Gangmakers, het wekelijkse debatprogramma voor ondernemers. Eerder was hij presentator van de BNR Klantenshow
In 2010 en 2012 organiseerde hij samen met RTL Nieuws het Carredebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2013 en 2014 was Maarten dagelijks te zien op RTL-Z als presentator van RTL Ondernemerszaken. Maarten staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider, in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Maarten is als spreker verbonden aan Speakersacademy, Sprekershuys, en TalentKitchen van Endemol Shine. Eerder was Maarten Bouwhuis in dienst van het Nederlands Debat Instituut als debatleider en trainer. In 2010 verscheen 'Mag ik u quoten' van zijn hand; een handzaam boekje met mediatips voor raadsleden en wethouders. Maarten studeerde Communicatie in Rotterdam en is afgestudeerd in de noodzaak van debat onderwijs

 

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financiele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma's. Mathijs Bouman geeft lezingen over de (Nederlandse) economie. Over de economische problemen, maar ook over wat er allemaal wel goed gaat. Hij vertelt graag over innovatie (robots!), de arbeidsmarkt en succesvolle Nederlandse bedrijven. Na zijn promotie in 1998 werkte Bouman als onderzoeker en docent aan de UvA, de VU en de Universiteit Leiden. Daarna ging hij de journalistiek in, o.a. als adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Tussen 2003 en 2005 werkte Bouman bij de Nederlandsche Bank. In 2006 verscheen zijn boek 'Hollandse Overmoed — Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde'. Een jaar later was hij betrokken bij de vertaling van Alan Greenspans biografie 'Een Turbulente Tijd'. In 2009 en 2011 werkte hij met Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau, aan een boek over de kredietcrisis, getiteld 'De Grote Recessie' en een boek over de eurocrisis, 'Europa in Crisis'. In 2010 verscheen van zijn hand 'De Elektrische Spijkerbroek en andere avonturen in de economie', een boek vol aanstekelijke verhalen over de rafelranden van de economische wetenschap. In 2013 won Bouman de 'Gouden Stier' voor beste financieel commentator. Volgens de website PeerReach is hij, in de categorie 'Finance', de meest invloedrijke twitteraar van Nederland. Op de Twitter Top-100 van de Volkskrant staat hij op #23.

Mathijs Bouman is sinds november 2017 de vaste commentator rond economische thema's in Nieuwsuur. Bouman: "Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium. Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen."

 

Dennis van der Putten

 

Dennis is Director Sustainability & Strategy bij ACTIAM, waar hij sinds drie jaar werkzaam is. Dennis is verantwoordelijk voor ACTIAM's strategie voor verantwoord beleggen, gericht op het hebben van impact op de reële economie, het integreren van ESG-factoren in beleggingsbeslissingen en de focus op de thema's klimaat, water en land. ACTIAM's uitgangspunt is dat verantwoord beleggen een bepalende factor is voor het optimaliseren van financieel en sociaal rendement danwel dat het een risico-verminderend effect heeft op de beleggingen.
Dennis heeft bijna 20 jaar ervaring en voor ACTIAM o.a. gewerkt bij Zwitserleven en Rabobank (International).

 

Tjitsger Hulshoff

Tjitsger Hulshoff is bestuurder en CIO bij premie-pensioeninstelling i- PensionSolutions. In Tjitsger is een expert op het gebied van beslissen onder onzekerheid en heeft zich de afgelopen 15 jaar toegelegd op de pensioen en beleggingsindustrie, in adviserende en uitvoerende rollen. In die hoedanigheid heeft Tjitsger voor een groot aandeel werkgevers, pensioenfondsen, verzekeraars, en premiepensioeninstellingen het beleggingsbeleid en deelnemerspropositie vormgegeven, zowel in DB als DC vorm.

 

Richard Smit

 

 

Ik ben Richard Smit, als actuarieel rekenaar met ruim 17 jaar pensioenervaring heb ik afgelopen jaar met positief resultaat het "Data Expert Program" bij het Jheronimus Academie of Data Science in Den Bosch afgerond. Sinds 1 januari 2018 ben ik werkzaam als data Scientist bij Vivat Life Corporate, Zwitserleven. Binnen deze uitdagende functie wil ik data science binnen Zwitserleven op de kaart zetten.

  

 

Robert Witteveen

   

Robert Witteveen staat als inspirator, facilitator en innovator aan de basis van de innovatiebeweging binnen Vivat. In de zomer van 2015 werd deze beweging opgestart met de introductie van het Vivat Innovatie Netwerk (VIN) en in het najaar van 2017 zag het Vivat Innovatie Centrum (VINCE) als laatste resultaat het levenslicht. Robert heeft een zeer actieve rol gespeeld in deze en alle  tussenliggende activiteiten. Robert helpt bij het creëren van nieuwe en innovatieve businesskansen.

 

 

 

 

  

Paul Smit

Paul Smit is filosoof en cabaretier en een van de meest gevraagde sprekers voor het 

bedrijfsleven. Hij studeerde af op de 'Evolutie van het menselijk bewustzijn' en schreef negen boeken over psychologie, filosofie en neurowetenschap. In zijn presentaties combineert hij humor en inhoud, en haakt daarbij in op thema's als samenwerking, beïnvloeding, verbinding & verandering.

Tijdens mijn studie begon ik met het geven van lezingen over een scriptie die ik had geschreven over 'De evolutie van het menselijk bewustzijn', waarmee ik tevens ben afgestudeerd. Tijdens die lezingen werd er veel gelachen en kreeg ik van mensen te horen: "Jij moet cabaret gaan doen!" Het leven als cabaretier liet nog even op zich wachten want ik werd na mijn studie eerst festivalmanager en begon daarna een IT bedrijf.

In die tijd was ik bevriend geraakt met Guido Weijers en nadat ik hem zo'n twintig keer had zien optreden dacht ik: "Wat hij doet is veel leuker dan wat ik doe!" Ik verkocht mijn IT bedrijf en besloot om ook cabaretier te worden. Ik klom op ieder podium dat ik tegenkwam, won wat prijzen en in m'n tweede jaar als cabaretier ontving ik de Cabaret-Award voor 'Grootst aanstormend talent'. In juni 2004 mocht ik naar Mojo Theater en zo kwam ik in het theatercircuit terecht en tourde vijf jaar langs de theaters in Nederland. Geleidelijk aan verschoof het cabaret in de theaters steeds meer richting het bedrijfsleven. De presentatie over 'De 7 Supercompetenties' sloeg enorm aan en al snel werd ik een van de meest gevraagde sprekers.

Vanaf 2007 ben ik boeken gaan schrijven over filosofie, psychologie en neurowetenschap. De onderliggende zienswijze van mijn boeken en trainingen is nondualiteit, een eeuwenoude zienswijze uit India waar o.a. Spinoza, Albert Einstein en Eckhart Tolle zich ook mee bezig hielden. In 2013 maakte ik samen met regisseurs Robert van den Broek en Ismaël Lotz de film 'Alles over niets' en in september 2015 werd mijn negende boek 'Uitzoomen' gepubliceerd.

2016
In 2016 heb ik samen met neurowetenschapper Acya Szapora de training '12 principes van verandering' opgezet. Bij de 12 principes van verandering geven we mensen de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschap, welke we vervolgens koppelen aan hun vakgebied. Om iets te kunnen veranderen, moet je namelijk wel eerst weten hoe iets werkt. Wil je meer informatie over deze 12 principes, kijk dan even op www.12principes.nl.

Hoe mijn carrière er verder uit zal zien? Tot nu toe heb ik het nooit kunnen voorspellen dus laat ik dat nu ook niet doen. Een ding heb ik wel geleerd, tussen de plannen die je maakt en wat er uiteindelijk gebeurt zit een groot verschil. En dat is niet erg, dat houdt het leven spannend. Op dit moment doe ik gemiddeld 22 shows per maand, waar ik nog steeds erg veel plezier aan beleef. Dus waarschijnlijk sta ik voorlopig nog wel op het podium.