Nieuwe privacy wetgeving-AVG/GDPR vanaf 25 mei

U heeft het vast in het nieuws gehoord; vanaf 25 mei is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De wetgeving geeft aan hoe bedrijven moeten omgaan met persoonlijke gegevens, van bijvoorbeeld klanten en medewerkers. Daarom informeren we u graag wat dit betekent voor de omgang met (uw) persoonlijke gegevens. Hoe voeren wij de nieuwe regels uit?

Communicatie

Zwitserleven hecht veel waarde aan de privacy van haar klanten en de nieuwe regelgeving. De afgelopen tijd hebben wij hier veel vragen van werkgevers over ontvangen. Daarom informeert Zwitserleven de werkgevers rechtstreeks hoe zij omgaat met de privacy van hun werknemers.
Alle werkgevers met een actief en/of premievrij pensioencontract bij Zwitserleven ontvangen op 13 april een brief over het algemene privacy beleid van VIVAT/Zwitserleven. Klik hier om naar de voorbeeldbrief te gaan. De brief is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

In de aanloop naar 25 mei houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de AVG en wat dit voor u en uw klant betekent.

Meer informatie over onze privacy statement vindt u hier. Dit statement wordt in aanloop naar 25 mei nog aangepast. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw aanspreekpunt van Zwitserleven.