BSN in My Workplace en MijnPensioen.

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG) van toepassing. Vanwege deze wetgeving moeten bedrijven er goed over nadenken hoe zij persoonsgegevens verwerken en beschermen. Dit houdt onder meer in dat bedrijven niet zomaar persoonsgegevens met derde partijen kunnen delen. Wij werken aan een oplossing waarbij u de gegevens kunt inzien die u nodig heeft.

Wat betekent dit voor het BSN?

Het Ministerie van Financiƫn heeft zich eind juni uitgesproken dat financiƫle dienstverleners het BSN van hun relaties niet mogen delen. Het BSN is een persoonsgegeven dat primair bedoeld is voor het contact tussen burgers en de overheid. Buiten de overheid mogen bedrijven het BSN alleen gebruiken als dat wettelijk is bepaald. Dit is de reden waarom ook wij ons beleid voor het delen van gegevens met tussenpersonen aanscherpen.

Mogelijkheid om BSN te zien

Als u door de werkgever gemachtigd bent om in My Workplace of Mijn Pensioen de gegevens van
de pensioenregelingen in te zien, dan kan het voor u lastig zijn als het BSN niet zichtbaar is.
We bieden u graag een oplossing. Als u de pensioenovereenkomst voor een werkgever beheert, doet u dat als verwerker van de werkgever. Heeft u om die reden een verwerkersovereenkomst gesloten met de werkgever? Dan kunt u dezelfde gegevens inzien als de werkgever en als dit nodig is ook het BSN.

Nieuwe pensioencontracten

Binnenkort kunt u in het offertetraject van nieuwe pensioencontracten aangeven of er een verwerkersovereenkomst aanwezig is. Is dit het geval, dan wordt dit vastgelegd in de uitvoeringsovereenkomst. U kunt dan dezelfde gegevens zien als de werkgever als u gemachtigd bent voor My Workplace of Mijn Pensioen.

Bestaande contracten

Voor bestaande contracten is niet automatisch vastgelegd of u een verwerkersovereenkomst heeft met de werkgever. In het eerste kwartaal van 2019 krijgt u van ons meer informatie wat u kunt doen om ook voor deze contracten het BSN te kunnen inzien. We willen u daar voldoende tijd voor geven. Tot die tijd verandert er niets.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw contactpersoon.