Wat gaan we voor u doen in 2018!

Het is tijd om ons voor te bereiden op veranderingen die in 2018 op het programma staan. Er komt veel op u af. Contracten die verlengen. De Pensioenleeftijd 68 is een feit. En we moeten variabel pensioen aanbieden. We helpen u als gewaardeerde relatie dan ook graag om de pensioenregelingen bij Zwitserleven klaar te maken voor de toekomst. We hebben nagedacht over oplossingen voor uw relaties om voorbereid te zijn op al deze veranderingen. Zwitserleven komt met oplossingen en diensten die ook in de toekomst houdbaar zijn. In dit bericht leest u wat u kunt verwachten. In de planning op hoofdlijnen ziet u in één oogopslag wanneer u meer informatie krijgt.

De planning op hoofdlijnen

Juni U krijgt de verlengingsvoorstellen
Juni en juli Uw relaties krijgen meer informatie over alle aanpassingen
Augustus-oktober U krijgt voorstellen voor alle andere aanpassingen
December-juni 2018 We versturen de nieuwe juridische documenten

Zorgeloos verlengen van pensioenregeling

Bij het verlengen van een regeling komt veel kijken. De administratie moet bijvoorbeeld goed geregeld worden. We helpen graag! Uw accountmanager maakt samen met u van te voren duidelijke afspraken over de administratie van de nieuwe en de oude contracten. Zo weet u precies wanneer u wat van ons kunt verwachten.

Alle informatie en portefeuille overzicht op een speciale website: naar 2018

Eind mei is onze website ‘naar2018’voor u beschikbaar. U vindt er alle informatie over verlengingen en alle andere aanpassingen. We zetten er ook een overzicht neer van de contracten in uw Zwitserleven portefeuille die in 2018 verlengen. Meer informatie over onze producten en altijd een actueel overzicht van wat u de komende periode van ons kunt verwachten.

Wat verandert er nog meer?

Pensioenleeftijd 68
De pensioenrichtleeftijd gaat per 1 januari 2018 omhoog naar 68. We bekijken op dit moment hoe deze nieuwe pensioenleeftijd het beste kunnen verwerken. Het is belangrijk om de gevolgen van deze aanpassing op de pensioenregeling op tijd met uw werkgevers te bespreken.

Voorbereiden op een variabel pensioen en de ZekerheidZwitch 
Vorig jaar introduceerden we Zwitserleven Nu Pensioen met de innovatieve ZekerheidZwitch en de mogelijkheid om voor te bereiden op een variabel pensioen. Ook het Zwitserleven Exclusief Pensioen heeft deze twee opties nu. En we hebben deze opties nog verder uitgebreid. Wat is er nieuw!

  • Deelnemer kan de opties nu onafhankelijk van elkaar kiezen
  • Hij kan op elk gewenst moment zijn beleggingswaarde omzetten naar een uitgesteld pensioen (de ZekerheidZwitch binnen VrijBeleggen)
  • Hij heeft veel mogelijkheden om een goede keuze te maken tussen zekerheid over zijn pensioen en hoeveel risico hij wil lopen.

Hierdoor zijn beide producten klaar voor de toekomst. Klanten met een premievrije verzekering krijgen ook de mogelijkheid om voor te bereiden op een variabel pensioen.

Meer informatie
Meer informatie vindt u binnenkort op de speciale website ‘naar2018’. Heeft u vragen? Neem dan neem contact op met uw Internal Accountmanager.