Verlaging risicopremie nabestaandenpensioen met 20%.

De standaard risicopremie voor nabestaandenpensioen bij het Zwitserleven Exclusief Pensioen en Nu Pensioen verlagen we tijdelijk met 20%. Dit geldt voor het partnerpensioen, wezenpensioen en nabestaanden overbruggingspensioen. En is van toepassing voor zowel verlengingen als nieuwe contracten met een ingangsdatum vanaf 1 januari 2017. De verlaging is tijdelijk en geldig tot 31 januari 2017.

Heeft uw relatie een offerte waarin al een korting op de risicopremie nabestaandenpensioen is verwerkt? Dan wordt deze korting verhoogd tot 20% van de standaard risicopremie.

Verlaging risicopremie ook na acceptatie voorstel

Heeft uw relatie al akkoord gegeven op ons voorstel voor de nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2017? Dan nemen wij in december contact met u op om de gevolgen te bespreken.

Aanpassing Zwitserleven offertesoftware

In offertes die u zelf maakt op mijnpensioen.zwitserleven.nl is de verlaging niet verwerkt. In voorstellen die u na 6 december 2016 via uw contactpersoon bij Zwitserleven ontvangt, is de verlaging al wel verwerkt.

Verlaging risicopremie verwerkt in PensioenNavigator en Moneyview

De tijdelijke verlaging van het tarief met 20% wordt deze week ook verwerkt in PensioenNavigator en MoneyView Collectief Pensioen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Zwitserleven.