Verantwoord Beleggen: rapportage 4e kwartaal 2015.

Voor ons is het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij ons steentje aan bij met ons verantwoorde beleggingsbeleid. ACTIAM verzorgt de beleggingen voor Zwitserleven. In de rapportage leest u wat ACTIAM het afgelopen kwartaal heeft gedaan op het gebied van verantwoord beleggen.

Zwitserleven en ACTIAM steunen het klimaatakkoord

In december 2015 is er een klimaatakkoord bereikt tijdens de klimaattop in Parijs. Wij zijn daar erg blij mee omdat wij dit een belangrijk onderwerp vinden en er al langer mee bezig zijn. Om dat kracht bij te zetten hebben Zwitserleven en ACTIAM de Paris Pledge for Action ondertekend. Hiermee steunen we het akkoord en de uitvoering van het akkoord om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Met het doel om klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken.

In gesprek

Wij geloven dat impact gecreëerd kan worden door gedragsverandering. Daarom gaat ACTIAM mede namens Zwitserleven actief in gesprek met bedrijven om ze te laten weten welke verbeteringen we graag willen zien. Dit noemen we engagement. Een voorbeeld is de samenwerking tussen ACTIAM en FSC Nederland. Zij hebben samen contact gezocht met partijen die veel hout inkopen. Om zo de bewustwording te vergroten rondom het belang voor duurzaam hout en bosbeheer in hun inkoopbeleid.

Nieuwsgierig naar de rest?

Naast deze onderwerpen staan er nog veel meer interessante artikelen in het rapport, zoals voorbeelden van “ESG” bij aandeelhoudersvergaderingen en inzicht in de gevoerde engagements. Klik hier om het rapport te lezen.