Verkoop van VIVAT aan Anbang is definitief.

Op 26 juli 2015 is bekendgemaakt dat de verkoop van VIVAT aan Anbang Group Holdings Co. Ltd., een volledige dochter van Anbang Insurance Group Co. Ltd. (Anbang), definitief is. VIVAT Verzekeringen bestaat uit de merken Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq, Proteq Dier & Zorg en ACTIAM.

VIVAT is onderdeel van Anbang geworden, een toonaangevende Chinese verzekeringsmaatschappij. De Nederlandsche Bank (DNB) gaf eerder al de VVGB (de verklaring van geen bezwaar) af. De minister van Financiën maakte dit in zijn brief van vrijdag 10 juli j.l. aan de Tweede Kamer bekend. Ook de Centrale Ondernemingsraad gaf een positief advies. De CIRC (de Chinese toezichthouder) heeft op 23 juli j.l. ook haar goedkeuring verleend. Daarna heeft de minister van Financiën zijn finale goedkeuring op de verkoop gegeven. Daarmee is de verkoop, die op 16 februari jl. is aangekondigd, definitief. Anbang zal het kapitaal van VIVAT versterken, waardoor er ruimte ontstaat om te investeren in de toekomst.

Over Anbang
Anbang Insurance Group Co. Ltd. is een toonaangevende verzekeringsmaatschappij gevestigd in Beijing, China, met meer dan 30.000 medewerkers. Anbang biedt een uitgebreid scala aan diensten en producten op financieel en verzekeringsgebied aan meer dan 20 miljoen klanten, waaronder levensverzekeringen, pensioenen, ziektekostenverzekeringen, woon- en ongevallenverzekeringen en vermogensbeheer. Sinds haar oprichting heeft Anbang uitstekende resultaten bereikt voor haar klanten, daarbij gebruikmakend van de meest geavanceerde technologieën om de klantbeleving te verbeteren. Als een Chinese verzekeringsmaatschappij met een internationale visie, voert Anbang een strategie om een compleet wereldwijd dienstenpakket aan haar klanten te bieden en om een stabiel, lange termijn rendement te realiseren door wereldwijd gespreide beleggingen.
Meer informatie over Anbang

Wat betekent dit voor u als adviseur?
Er verandert door de verkoop niets aan onze samenwerking.

Wat betekent dit voor klanten en hun producten?
Voor onze klanten verandert er door de verkoop aan Anbang niets: zij behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten.

Vragen
Hebt u vragen over deze ontwikkeling? Neem dan contact op met uw gebruikelijke contactpersoon bij Zwitserleven.