Verbeteringen PensioenInzicht. AOW tool aangepast.

Eind vorig jaar introduceerde Zwitserleven de site PensioenInzicht. Hiermee geven we iedere Nederlander inzicht in zijn of haar pensioen. Of je nu klant bent of niet. Alle pensioenen worden in 1 grafiek getoond. Maar bijvoorbeeld ook het effect van eerder of later met pensioen gaan. Inmiddels hebben al ruim 20.000 consumenten de site bezocht.

Verbeteringen PensioenInzicht
Deze week is de rekenmethode van eerder of later met pensioen gaan verbeterd. Een belangrijke reden hiervoor is dat uit de gegevens die we van mijnpensioenoverzicht.nl inlezen niet altijd het type pensioen is vast te stellen. Door de verbeterde rekenmethode is er meer aansluiting op mijnpensioenoverzicht.nl.

Deze zomer verwachten we verdere uitbreiding van PensioenInzicht voor klanten van Zwitserleven. Documenten als UPO, Startbrief, Pensioenreglement kunnen dan hier worden bekeken. In het najaar is het ook mogelijk om de actuele beleggingswaarde in te zien.

Zelf al eens gekeken op PensioenInzicht? Ga naar zwitserleven.nl/pensioeninzicht

AOW-leeftijd versneld omhoog: onze tool is aangepast

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog naar 66 jaar in 2018. In 2021 is de AOW-leeftijd 67 jaar. Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de gemiddelde levensverwachting. Zwitserleven heeft de AOW-tool op haar site hierop aangepast.

Bereken uw AOW-leeftijd