Verantwoord beleggen: rapportage 3e kwartaal.

ACTIAM voert in opdracht van Zwitserleven het verantwoorde beleggingsbeleid uit. Over de manier waarop zij dat doet, brengt ACTIAM ieder kwartaal een rapport uit. Hierin vertelt ACTIAM wat ze het afgelopen kwartaal hebben gedaan op het gebied van verantwoord beleggen. Bijvoorbeeld op het gebied van uitsluiting, positieve selectie en engagement.

Belang verantwoord beleggen
Verantwoord beleggen is voor Zwitserleven belangrijk. Jan-Willem Dreteler, directeur Marketing van Zwitserleven: "In de kern passen wij gedurende een lange periode op het geld van mensen die daarvan 'later' willen kunnen leven, en het liefst een beetje meer. Onze overtuiging daarbij is dat wij het zorgen voor dat geld verantwoord moeten invullen. Voor onze klanten en voor de wereld om ons heen. Voor nu en voor de toekomst. Ons overkoepelende thema is tenslotte 'later'…"

Positieve selectie
Bedrijven waarin we op duurzaamheidsgebied veel potentie zien, maar die nog niet aan alle criteria voldoen, komen in aanmerking voor positieve selectie. We gaan dan het gesprek aan om verbetering te bevorderen en het bedrijf krijgt een prominente plaats in onze beleggingsportefeuille. Op deze manier investeren we in activiteiten die we willen stimuleren. Afgelopen kwartaal zijn er in dit kader gesprekken gevoerd met chemiebedrijf Kemira. Zij dragen namelijk op vele manieren bij aan waterbesparing.

Volkswagen
Volkswagen kwam in september negatief in het nieuws omdat het bleek te sjoemelen met de software die de emissies van VW dieselmotoren had moeten meten. In het rapport leest u hoe ACTIAM hiermee om is gegaan.

Nieuwsgierig naar de rest?
Naast deze onderwerpen staan er nog meer interessante artikelen in het rapport. Bijvoorbeeld informatie over water en het verbruik van water, een interview met Jochem Verberne van WNF en de actuele lijst van uitsluitingen. Klik hier om het rapport te lezen.