Reaal tekent verkoopovereenkomst voor VIVAT met Anbang.

Reaal heeft een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. (hierna: Anbang), een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen (hierna: VIVAT). VIVAT bestaat uit de merken Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en ACTIAM.

Over Anbang
Anbang is een wereldwijd opererende verzekeraar met activiteiten in Noord Amerika, Europa en Azië met haar thuisbasis in China. De aankoop van VIVAT levert een belangrijke bijdrage aan de uitbouw van activiteiten van Anbang in Europa. Anbang nam eerder de bank van Delta Lloyd in België over en Fidea, een bedrijf dat acties is op de Belgische verzekeringsmarkt.

Wat betekent dit voor uw klanten en voor uzelf?
Voor u en uw klanten verandert er door de transactie niets. Rechten en plichten van de afgesloten producten blijven behouden. Meer informatie vinden klanten op onze website. Daar vindt u ook onze contactgegevens.

Vervolg
De transactie is nog onder voorbehoud. De verwachting is dat de definitieve verkoop in het derde kwartaal zal worden afgerond. In de tussenliggende periode tot 30 juni moet aan verschillende voorwaarden zijn voldaan:

  1. goedkeuring van de wederzijdse toezichthouders;
  2. stabiliteit in de kapitaalspositie van VIVAT;
  3. goedkeuring door de medezeggenschap.

De huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving blijven van toepassing op de producten en diensten van VIVAT.

Vragen
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met uw gebruikelijke contactpersoon. Of u kunt terecht op de contactpagina van Zwitserleven.