Nu ook de Collectieve Overlijdensrisicoverzekering in i-Software.

U kunt nu ook offertes maken voor Collectieve Overlijdensrisicoverzekering (COV) in i-Software. De juridische documenten zijn hierbij ook direct beschikbaar. Via zwitserleven.nl/adviseur kunt u eenvoudig offertes maken van onze producten.

Verschillende vormen van de COV
U kunt een offerte voor COV maken als aanvulling op een bestaande pensioenregeling bij Zwitserleven. Maar ook voor een nieuwe werkgever. Een vast bedrag of x-maal het maandsalaris is mogelijk als verzekerd bedrag. Het maximaal te verzekeren bedrag voor een deelnemer is € 500.000.

Oplossing voor salarissen > € 100.000
Heeft de werkgever al een middelloon- of eindloonregeling bij Zwitserleven? Dan kunt u ook een COV offerte maken voor deelnemers met een salaris boven de € 100.000.
Wilt u een COV offerte voor deelnemers in een beschikbare premieregeling met een salaris boven de € 100.000? Neem dan contact op met de Offertegroep via telefoonnummer (020) 347 88 00.

Vragen?
Heeft u vragen over de COV of over i-Software? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Animaties over beleggen.

Op zwitserleven.nl/fondsen vindt u veel informatie over de beleggingsmogelijkheden bij Zwitserleven. Beleggen is voor veel werknemers best ingewikkeld. Daarom hebben we animaties gemaakt. Hierin leggen we in 2 minuten uit hoe HorizonBeleggen, ProfielBeleggen en VrijBeleggen werkt. U kunt de animaties gebruiken in uw adviesgesprekken met werkgevers en werknemers.

Pas de wettelijke ingangsdatum aanvullend pensioen aan.

De fiscale regels over de pensioendatum zijn nu zo complex, dat veel werkgevers hun pensioenregeling voor 2017 opnieuw moeten versoberen, stelt fiscalist Kees van Oostwaard. Maar deze aanpassing kan volgens hem met een simpele wetswijziging worden voorkomen. Lees zijn artikel in Update.