Blik vooruit, vanuit een stevige financiële positie.

Deze zomer werd de verkoop van VIVAT – moederbedrijf van Zwitserleven – definitief. We kunnen u nu melden dat de laatste stap in het verkoopproces is gezet: Anbang heeft – zoals eerder was aangekondigd - op 23 oktober het kapitaal van VIVAT versterkt met € 1.35 miljard.
De betrokkenheid van Anbang bij Zwitserleven zien wij als zeer positief: met de kapitaalversterking hebben VIVAT en Zwitserleven een solide financiële positie voor de toekomst. De kapitaalversterking verhoogt de Solvency I ratio van VIVAT naar 233% (gebaseerd op de pro forma cijfers van 30 juni 2015) en de Solvency II ratio naar ruim boven 150% (gebaseerd op de pro forma cijfers van 30juni 2015 conform het standaard model).

Klantgerichte strategie
We kijken terug op een bewogen tijd. Nu is het moment om de blik volop naar de toekomst te richten. Een toekomst vol nieuwe kansen, waarin wij bouwen aan een sterk klantgerichte strategie. Zodat wij - samen met u – de klant volop van dienst kunnen zijn. Wij danken u voor het vertrouwen dat u Zwitserleven heeft gegeven.

Communicatie naar klanten
Het nieuws van de kapitaalstorting  delen we natuurlijk  ook met onze klanten. Er is een persbericht uitgebracht en er staat een bericht op onze website. Wilt u werkgevers aanvullend hierop informeren over deze ontwikkeling? Dan kunt u daarvoor onderstaande tekst gebruiken. Uiteraard is het ook mogelijk om de klant hier gezamenlijk over te informeren. Onze accountmanagers en relatiemanagers gaan graag met u mee. Neemt u hiervoor contact op met uw contactpersoon bij Zwitserleven.

Vertrek Seada van den Herik
Daarnaast is op 26 oktober ook bekendgemaakt dat Seada van den Herik, directievoorzitter Zwitserleven, afscheid neemt. Seada heeft de afgelopen 10 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons bedrijf, bij Zwitserleven, RegioBank en Reaal. Met de kapitaalstorting van aandeelhouder Anbang is het verkoopproces afgerond en komt het bedrijf in een nieuwe fase.
Voor Seada is dit aanleiding om haar eigen functie en ambitie te evalueren. Dit leidt tot de keuze voor een nog te ontdekken pad buiten Zwitserleven. De functie van Directievoorzitter Zwitserleven wordt ad interim ingevuld door Georgette Fijneman (COO Zwitserleven). Gezien haar ervaring en haar kennis van onze organisatie, geeft dit stabiliteit en continuïteit voor onze medewerkers en klanten. Zo kan Zwitserleven doorgaan met het bouwen aan een sterk klantgerichte strategie.

Vragen?
Hebt u vragen over deze ontwikkeling? Neemt u dan gerust contact op met uw relatiemanager.

TEKST VOOR WERKGEVERS, te gebruiken door adviseur

Onderwerp: Goed nieuws vanuit Zwitserleven: kapitaal versterkt met € 1.35 miljard

Beste [relatie],

Deze zomer werd de verkoop van VIVAT – moederbedrijf van Zwitserleven – aan Anbang definitief. We kunnen u nu melden dat de laatste stap in het verkoopproces is gezet: Anbang heeft – zoals eerder was aangekondigd - op 23 oktober het kapitaal van VIVAT versterkt met € 1.35 miljard.

VIVAT en Zwitserleven zien de betrokkenheid van Anbang als zeer positief: met de kapitaalversterking hebben VIVAT en Zwitserleven een solide financiële positie voor de toekomst. De kapitaalversterking verhoogt de Solvency I ratio van VIVAT naar 233% en de Solvency II ratio naar ruim boven 150%.

Klantgerichte strategie
We kijken terug op een bewogen tijd. Nu is het moment om de blik volop naar de toekomst te richten. Een toekomst vol nieuwe kansen, waarin wij bouwen aan een sterk klantgerichte strategie. Zodat wij onze klanten volop van dienst kunnen zijn. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in Zwitserleven heeft gesteld.

Vragen?
Heeft u vragen over de ontwikkelingen rondom VIVAT en Zwitserleven? Neemt u dan contact op met uw adviseur. Deelnemers kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met de Werknemersdesk van Zwitserleven. Werkgevers kunnen contact opnemen met hun gebruikelijk contactpersoon binnen Zwitserleven.

Met vriendelijke groet,

[naam]